Безробітних в Україні стане більше: прогноз експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробітних в Україні стане більше: прогноз експерта

Особисті фінанси
957
Рівень безробіття в Україні після карантину збільшиться.
Про це заявив радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко в ефірі українського телеканалу.
Стан економіки у країні настільки плачевний, що давати оптимістичні прогнози не наважиться зараз ніхто.
“Безробітних буде більше, тому що не може бути їх менше, якщо падає економіка. У прогнозі, який ставився ще в листопаді минулого року, тобто до коронавірусу, і був закладений в держбюджет, стояло зростання 3,5%. Економіка повинна була настільки вирости. Зараз за прогнозом того ж Кабміну, падіння становитиме 5%”, — пояснив експерт.
Як в інших країнах. “За попередніми прогнозами, економіка Італії у 2020 році впаде більш ніж на 10%, Іспанія покаже близько 10%, поляки впадуть десь на 4%, Російська Федерація, як показують прогнози її Центробанку, впаде на 5,5%. Така сама ситуація прогнозується і у Штатах”, – заначив він.
Нагадаємо, зареєстрованим у службі зайнятості безробітним допомога призначається з першого дня набуття статусу, навіть тим, хто був звільнений у період карантину за власним бажанням. Роботодавці з числа суб’єктів малого та середнього бізнесу, які зупинили чи скоротили свою діяльність під час карантину, можуть отримати допомогу по частковому безробіттю для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.

Довідка Finance.ua:

  • Кількість безробітних за рік в Україні зросла майже на 50%, повідомляє центр зайнятості. Станом на травень 2020 року кількість зареєстрованих безробітних в Україні на 48% більше, ніж в порівнянні з травнем минулого, 2019 року.
  • Кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше в I кварталі 2020 року склало 16,6 млн осіб, а у віці 15-70 років – 16,5 млн осіб. Кількість безробітного населення у віці 15 років і старше та у віці 15-70 років становила 1,5 млн осіб. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас