НБУ до кінця року очікує найнижчих в історії України відсотків по кредитам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ до кінця року очікує найнижчих в історії України відсотків по кредитам

Кредит&Депозит
1454
НБУ очікує до кінця року на найнижчі в історії України відсоткові ставки за кредитами. Це відбудеться за умови збереження макроекономічної стабільності.
Про це повідомила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час Звіту про фінансову стабільність.
“Після зниження облікової ставки, ми бачимо, як більшість банків знижує відсоткові ставки за депозитами (і вже є одноцифрові ставки за депозитами). Звичайно, це в перспективі призведе до зниження вартості кредитних ресурсів,”- сказала вона.
Якщо збережеться макроекономічна стабільність, а права кредиторів будуть забезпечені та посилені, то ми до кінця року очікуємо побачити найнижчі в історії України відсоткові ставки за кредитами”, – підкреслила заступник голови НБУ.
Рожкова зазначила, що зниження ставки стало можливим завдяки уповільненню інфляції, стабільності валютного ринку, а також стабільній роботі банківського сектору.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою змінюється порядок надання «Доступних кредитів 5-7-9%» для бізнесу. Знято кілька обмежень.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут 💼

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас