Українці не готові брати довгострокові кредити - банкіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не готові брати довгострокові кредити - банкіри

Кредит&Депозит
1274
Споживчі кредити клієнти готові брати тільки на короткі терміни.
Про це банкіри розповіли під час круглого столу на тему «Споживкредити на карантині: що, почому і кому», організованого онлайн «Фінансовим клубом».
«Ринок на 80% – це ринок споживчого (беззаставного. – Ред.) кредитування. А якщо подивитися на кредити до одного року, то це половина ринку. Тому попиту на довгі споживчі кредити ми не відчуваємо, і в нас немає необхідності пропонувати клієнтам довгі кредити», – сказав заступник голови правління Банку Форвард Андрій Прусов.
Голова правління Ідея Банку Михайло Власенко каже, що кілька років тому вони запустили продукти з довгим терміном погашення до трьох-п’яти років, але середній термін погашення становив всього два роки і три місяці.
«Певна річ, що такі кредити погашалися швидше, але менша щомісячна сума погашення кредиту знижувала навантаження на клієнта і створювала йому комфорт і бажання користуватися споживчими кредитами», – пояснив Михайло Власенко.
Андрій Прусов вважає, що зараз українці перевели погляд з кеш-кредитів на кредитні картки.
«Зараз просто феномен за кредитними картками. Дуже виріс попит. Головний функціонал кредитних карток полягає у грейс-періоді, плюс кешбек. Картки якісному клієнту дозволяють використовувати їх собі на благо. А відсотки, які заробляє банк за кредитними картками, завжди були нижче, ніж в кредитах готівкою», – пояснив він зростання інтересу клієнтів.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс.

Помічник з кредитів

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас