"Нафтогаз" дав прогноз цін на блакитне паливо на найближчі місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" дав прогноз цін на блакитне паливо на найближчі місяці

Енергетика
1193
На європейському ринку намітилася тенденція зростання цін на газ. Однак за прогнозом аналітиків НАК “Нафтогаз України” до початку опалювального сезону ціни будуть знижуватися.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
При цьому аналітики Нафтогазу відзначають, ціни на основних європейських хабах ростуть з другої неділі червня як для поточного місяця, так і на майбутні періоди. Серед основних причин – скасування значної частини поставок в Європу скрапленого газу в червні і липні, зростання промислового виробництва після відміни карантину і перехід європейських станцій теплової генерації на газ замість вугілля.
За прогнозами аналітиків Нафтогазу, слабкий попит на газ у світі і високі запаси в Європі і далі тиснути на ціни на ключових ринках газу.
“Передбачається, що до кінця сезону рівень запасів у ПСГ наблизиться до свого максимуму. Це буде сприяти припиненню будь-яких ініціатив щодо закачування газу та з урахуванням незначного попиту спричинить зниження ціни. Зміна цінових тенденцій можливо ближче до опалювального сезону”, – наголошується в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • НАК “Нафтогаз України” встановив оптову ціну на газ для потреб населення, виробників тепла для населення та інших споживачів, яким газ постачається на умовах ПСО.
  • Ціна газу в червні 2020 року складе 2 142,280 грн за 1 тис. кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).
  • Ціна газу для населення в червні буде на 5,9% нижчою, ніж у травні 2020 року (2 275,72 грн за 1 тис. кубометрів).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас