Зеленський вніс законопроєкт про судову реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський вніс законопроєкт про судову реформу

Казна та Політика
661
Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про судоустрій і статус суддів.
Про це повідомляється на сайті парламенту в понеділок, 22 червня.
Законопроєкт №3711 був зареєстрований у Раді сьогодні. Документ отриманий і переданий на розгляд керівництву. При цьому текст подання і супровідні документи поки що не опубліковані.
Президентський законопроєкт передбачає внесення змін до закону “Про судоустрій і статус суддів” та деяких законів щодо діяльності Верховного Суду і органів суддівського управління. Глава держави визначив цей законопроєкт як невідкладний.
Нагадаємо, в березні Конституційний суд України (КСУ) опублікував рішення щодо судової реформи Зеленського. Суд визнав незаконними відразу кілька її положень, які скорочували склад Верховного Суду і створювали комісію з етики для суддівського самоврядування.
Раніше в лютому КСУ визнав незаконною ліквідацію Верховного Суду України у 2016 році і новий конкурс. КСУ дійшов висновку, що між юридичним статусом судді Верховного Суду України і судді Верховного Суду не було відмінностей.
15 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому президентський законопроєкт, який передбачає значне скорочення кількості суддів Верховного Суду і їхній оклад. На початку листопада Зеленський підписав його.
Тоді у Верховному Суді заявили, що оскаржать судову реформу Зеленського в Конституційному суді.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас