Заборгованість Фонду гарантування сягає 114 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість Фонду гарантування сягає 114 млрд грн

Казна та Політика
648
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прагне реструктуризації своїх боргів, які складають 113,8 млрд грн.
Про це повідомляється на сайті Фонду.
«Держава стоїть перед необхідністю реструктуризації боргів Фонду, зокрема, переведення заборгованості в умовні зобов’язання… Без вирішення питання реструктуризації боргу неможливо підвищити гарантовану суму вкладів до європейського рівня», – зазначається у повідомленні.
Згідно з повідомленням, залишок боргових зобов’язань Фонду, які треба повернути у 2025-2031 роках, становить 48,1 млрд грн та 65,7 млрд грн майбутніх відсотків: Фонд вже повернув понад 43 млрд грн (з яких 11,7 млрд грн – відсотки за кредитами), зокрема, повністю розрахувався з Нацбанком.
У Фонді визнали, що основним джерелом погашення цих кредитів є продаж активів неплатоспроможних банків, переданих в управління Фонду: більшість цих активів вкрай низької якості, також вони масово виводились пов’язаними особами цих банків, часто за сприяння судів.
Разом з тим, Фонд прагне заспокоїти вкладників. «Аналіз стану банківської системи показує, що банківська система України здорова. Наголошуємо: за жодних обставин неможлива ситуація, за якої Фонд не міг би здійснити гарантовані виплати вкладникам», – підкреслюється у повідомлені.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас