Карантин в Україні продовжать до кінця липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карантин в Україні продовжать до кінця липня

Казна та Політика
3283
Адаптивний карантин в Україні продовжать через погіршення ситуації з поширенням коронавірусу. Карантин триватиме до 31 липня.
Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на сьогоднішньому засіданні уряду.
За словами Шмигаля, послаблення обмежень призвело до збільшення кількості нових хворих на коронавірус, про що свідчить статистика. За останній тиждень було зафіксовано 4853 хворих на коронавірус, що є найбільшим показником за час пандемії.
“Послаблення карантинних заходів багато хто з нас сприйняв як скасування карантину, відповідно маємо сьогодні, на жаль, сумні результати… Враховуючи зростання кількості хворих, ми продовжимо дію адаптивного карантину до 31 липня цього року”, – заявив він.
Прем’єр наголосив, що в уряді зараз не бачать кращого способу боротьби з пандемією.
“Коронавірус нікуди не зник, загроза від нього і для нашої медичної системи, й для нас також нікуди не зникла. Для української економіки ці загрози теж не стають меншими. Ми це розуміємо, що люди втомилися від карантину в будь-якій формі, проте наразі немає більш ефективного способу протистояти цій хворобі”, – додав Шмигаль.
Він зазначив, що Кабмін розгляне оновлений підхід до адаптивного карантину, який передбачає посилення карантину у певних регіонах, якщо цього вимагатиме ситуація.

Довідка Finance.ua:

  • З 22 травня до 22 червня діє так званий «адаптивний» (локальний) карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах, обмежувальні заходи буде посилено саме там, а не по всій країні.
  • З 1 червня в Україні почався третій етап послаблення карантину. Дозволена робота басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять в групах не більше ніж 10 осіб (наприклад, почнуть роботу автошколи); а також буде відновлено рух залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом.
  • Кабінет Міністрів з 5 червня послабив карантинні обмеження.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас