Дубинський запропонував продовжити заборону на виселення боржників за валютними кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубинський запропонував продовжити заборону на виселення боржників за валютними кредитами

Нерухомість
1261
У Верховній Раді запропонували захистити українців, у яких є борги за валютними кредитами, від виселення з житла. Відповідний законопроєкт (№3640) зареєстрував депутат від фракції “Слуга народу” Олександр Дубинський.
На сайті нардепа зазначається, що проєкт покликаний не допустити скасування з 21 жовтня 2020 року мораторію на виселення таких боржників, введеного ще в 2014-му.
Законопроєкт пропонує слова “споживчий кредит” в законі про мораторій замінити словом “кредит”. Як зазначає пресслужба парламентарія, зробити це потрібно для того, “щоб банкам не вдавалося оскаржувати застосування заборони на виселення, і вони не виставляли людей на вулицю через законодавчі неточності”.
У проєкті закону також вказується, що заборону на виселення валютних боржників зобов’язані виконувати не тільки самі банки-кредитори, але і їхні правонаступники. Також – факторингові, колекторські компанії, Фонд гарантування вкладів фізосіб та інші суб’єкти.
Як підкреслює автор законопроєкту, цей нюанс досі не виписаний в законодавстві, тому різні структури намагаються в судах перекрутити норми і виселити боржників.
“Чітко виписується, що мораторій на виселення поширюється не тільки на те житло, в якому постійно живе позичальник, а значить, повинен бути зареєстрований. Але і на те, яке купувалося за кредитні кошти, де людина не змогла зареєструватися, хоча постійно проживає”, – йдеться на сайті народного обранця.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Кращі ми відібрали в спеціальному сервісі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас