Moody's підвищило рейтинг України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's підвищило рейтинг України

Казна та Політика
535
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s підвищило кредитний рейтинг України з рівня Саа1 до В3 зі стабільним прогнозом. У Мінфіні зазначили, що Україна – єдина держава в світі, якій підвищили кредитний рейтинг під час пандемії коронавірусу.
Про це повідомляють сайт агентства і прессслужба Міністерства фінансів України.
Україна піднялася в рейтингу довгострокового емітента та пріоритетних незабезпечених зобов’язань уряду країн після підписання нової програми з МВФ Stand-bу у розмірі 5 млрд доларів і отримання першого траншу від МВФ на 2,1 млрд доларів.
У Moody’s вважають, що допомога від МВФ пом’якшить проблему короткострокового фінансування України та гарантій поліпшення зовнішньої уразливості, а також допоможе закріпити прогрес у реформах, досягнутий в останні роки.
Наголошується, що нова програма МВФ розблокує додаткову фінансову допомогу від Світового банку та Європейського Союзу. Загальна сума, на яку може розраховувати Україна, досягає 8,6 млрд доларів.
“Додаткове багатостороннє фінансування життєво важливе для України, оскільки її потреби у фінансуванні різко зросли, враховуючи помітне погіршення макроекономічних умов у країні”, – йдеться в повідомленні.
За прогнозами Moody’s, ВВП України в цьому році скоротиться на 4,5%, а дефіцит державного бюджету збільшиться до 7,5% (порівняно з 2% в 2019 році).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас