Місія "відкрити депозит": найбільші ризики для вкладників (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія "відкрити депозит": найбільші ризики для вкладників (відео)

Кредит&Депозит
2655
Перш ніж інвестувати, необхідно запам’ятати важливе правило: чим вища дохідність, тим більший ризик, пов’язаний з тією чи іншою інвестицією.
Про це розповів Михайло Демків, фінансовий аналітик групи ICU на вебінарі FinUpdate 7: Куди інвестувати у 2020 році. Invest партнер вебінару – фінансова компанія Royal Standard Group.
У гривні, за його словами, ставки дохідності є значно вищими, ніж в іноземній валюті, але інвестиції в гривні є більш ризиковими.
“Але так було не завжди: усі пам’ятають 2019 рік, коли курс гривні укріплювався, та інвестиції у долар, м’яко кажучи, не дуже добре себе почували”, – зазначив експерт.
Завдання інвестора – знайти недооцінені напрямки інвестицій, які мають вищу дохідність, ніж той ризик, який із ними пов’язаний.
Найконсервативніші інструменти для інвестицій — це банківські інструменти та ОВДП (облігації внутрішньої державної позики).
“Багато людей думають, що всі депозити в банках держави гарантуються у повному обсязі. Це не так – гарантована сума вкладу — до 200 тис. гривень”, – наголосив Демків.
Найбільші ризики для вкладників банків, за словами експерта:
  • валютний ризик — якщо вони неправильно розрахують валюту для заощаджень;
  • політичний — якщо політична ситуація буде погіршена.
Не варто забувати про тарифи у банках: потрібно розуміти, які тарифи на ту чи іншу операцію у банку, з яким співпрацює вкладник.

Довідка Finance.ua:

  • У травні 2020 року середні процентні ставки банків за новими депозитами у гривні для населення склали 11,4% річних. Це на 0,4 в. п. нижче, ніж у квітні (11,8%).
  • Станом на 1 червня на депозитних рахунках у банках розміщено 16,5 мільярда гривень місцевих бюджетів.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас