ПриватБанк почали штрафувати за неповернення депозиту Суркісам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк почали штрафувати за неповернення депозиту Суркісам

Фондовий ринок
805
Державний виконавець наклав два штрафи на державний “ПриватБанк” в розмірі приблизно 5 тисяч гривень і 10 тисяч гривень за невиконання рішення про виплату офшорній компанії братів Суркісів понад 257 мільйонів доларів.
Про це повідомили в пресслужбі “ПриватБанку” агентству “Інтерфакс-Україна”.
Крім того, держвиконавець передав матеріали до Печерського райвідділу Нацполіціі для відкриття кримінального провадження.
У банку зазначають, що юридичні радники “ПриватБанку” чотири рази звернулися до міністра юстиції Дениса Малюськи, а також неодноразово в суди, однак скарги не були розглянуті.
Останнє звернення до міністра юстиції банк направив 3 червня.
У ньому вказується, що “порушуючи закон, держвиконавець повторно відкрив виконавчі провадження на підставі копій постанови і повторно привернув держбанк до відповідальності за невиконання постанови”.
“Відсутність реакції міністра юстиції на законні звернення “ПриватБанку” з проханням оцінити порушення, які надаються в них, викликає глибоку стурбованість, тоді як Міністерство юстиції дозволяє те, що ми вважаємо незаконним процесом примусового виконання постанови”, – йдеться в листі.
Банк також повідомляє, що був змушений звернутися до органу досудового розслідування з заявою про скоєння держвиконавцем кримінального правопорушення, яке полягає “в службовому підробленні та зловживанні службовим становищем, наслідком якого було безпідставне і протиправне накладення штрафів на “ПриватБанк”.

Довідка Finance.ua:

  • Відповідно до ухвали Печерського райсуду Києва, ПриватБанк має примусово виплатити компаніям, пов’язаним із родиною Суркісів, більше 250 млн доларів за депозитними договорами, що були припинені ще в грудні 2016 року.
  • Зобов’язання за цими депозитними договорами були обміняні на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації (bail in).
  • 15 червня 2020 року Велика Палата Верховного Суду продовжить розгляд справи за позовом родини Суркісів про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім’ї Суркісів пов’язаними з ПриватБанком особами та про визнання нечинними договорів обміну їх депозитів на 1 млрд грн на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас