Від 40 євро: уряд Австрії забороняє дешеві авіаквитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від 40 євро: уряд Австрії забороняє дешеві авіаквитки

Світ
2403
В Австрії оголосили про заборону авіаквитків, дешевших за 40 євро. На додаток до обмеження мінімальної ціни на пасажирів покладають сплату податку за перельоти на відстань, меншу за 350 км. А короткі рейси можуть скасувати.
Як вважають в австрійському уряді, цей крок має на меті боротьбу проти “соціального та природоохоронного демпінгу” з боку авіакомпаній.
“Більше не буде можливим пропонувати квитки, які будуть дешевшими за фактичні витрати”, – заявила Леоноре Ґевесслер (Leonore Gewessler), австрійської міністерки з питань клімату, довкілля, енергетики, мобільності, інновацій та технологій.
Пасажирам також доведеться платити податок у розмірі 30 євро за перельоти на відстань, меншу за 350 км. Крім того, австрійський уряд планує заборонити короткі перельоти тривалістю до трьох годин, якщо на цьому маршруті існує швидша альтернатива на залізниці.
У вартість квитка в майбутньому мають бути включені всі податки і збори. Леоноре Ґевесслер назвала це новаторськими кроками в Європі.
Міністерка також повідомила, що уряд надасть авіакомпанії Austrian Airlines пакет фінансової допомоги в розмірі €600 млн для подолання наслідків коронавірусної кризи.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас