Авіація по-новому: тенденції, які помітять пасажири й авіакомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіація по-новому: тенденції, які помітять пасажири й авіакомпанії

Світ
1887
Поява коаліцій країн, польоти між якими дозволені через успішні заходи з боротьби з коронавірусом, більш лояльна політика щодо авіаквитків для залучення заляканих пасажирів, керовані банкрутства, реструктуризації, скорочення і вихід на максимальну ефективність роботи. Такими можуть стати авіація і ринок авіаперельотів на найближчі місяці.
Зелений коридор. Певним ноу-хау може стати впровадження “зелених коридорів” в спільноті країн, які формують регіон або ж сусідять одна з одною. Серед перших прикладів – зняття заборони на перевезення між Литвою, Латвією та Естонією, Скандинавією або ж між Австралією і Новою Зеландією. У перспективі кожен з регіонів буде розширюватися, додаючи чергову “зелену” країну до своєї системи.
Країни ЄС мають непогану перспективу сформувати внутрішній “зелений коридор” для якнайшвидшого відновлення подорожей. Основною перепоною до вільних пересувань наразі залишається різна епідеміологічна ситуація в кожній з 27 країн – учасниць Союзу.
Україна також може бути серед тих країн, яким окремі країни ЄС дадуть зелене світло. Епідемія в нашій країні більш-менш контрольована і порівнянна з сусідньою Польщею, де національний перевізник LOT вже анонсував внутрішні рейси з 1 червня з поступовим переглядом їх кількості в бік збільшення і виходом на зарубіжні ринки.
Авіаційний бізнес по-новому. Серед новинок, швидше за все, стане звичним повернення у форматі ваучера – багато перевізників і після кризи зможуть запропонувати окремий продукт, що передбачає повернення, але тільки з можливістю використовувати грошовий ресурс на свої ж рейси. Дещо схоже давно практикує Wizz Air, таким чином зберігаючи електронні грошы на своїх рахунках і змушуючи пасажира скористатися ними до закінчення терміну дії.
Безкоштовне перебронювання залишатиметься актуальним до моменту стабілізації епідеміологічної ситуації у світі, оскільки пасажир обиратиме перевізника, що дає можливість у будь-який момент вносити зміни або ж взагалі скасовувати поїздку.
Відновлення затягнеться. Очевидно лише те, що 2020 рік, а може і весь 2021-й стануть роками мінімізації збитків. У цих умовах авіакомпаніям залишається вирішити, як досягти ідеального балансу, лавіруючи між ціною і завантаженням рейсу як ніколи раніше.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас