Нульова ставка кредитів: що буде після "спліту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нульова ставка кредитів: що буде після "спліту"

Кредит&Депозит
2221
Відповідно до закону, кредитування під нуль не дозволено. Про це повідомила виконавчий директор асоціації НАБУ Олена Коробкова на онлайн-вебінарі “FinUpdate. Випуск 6: Ринок МФО: Нові реалії”.
Зазначимо, учасники вебінару не тільки дізналися більше про стан ринку МФО, а й отримали подарунки від партнерів розіграшу – гастро-ресторану Flamber, детейлінгу Vepryk і салону краси Sotto Voce: beauty Hub. FinTech партнер вебінару – платіжна система Interkassa.
“Деякі клієнти скаржаться на те, що фінустанови перестали кредитувати під 0%. І потім, коли ми почали розбиратися в тому, що відбувається, то з’ясувалося, що коли банки або МФО пропонують кредит під 0%, то це називається “розстрочка”. Тобто це діє тільки на певну кількість місяців”, – розповіла вона.
За словами Коробкова, в НАБУ проводять роз’яснювальні роботи з фінансовими організаціями, щоб клієнту говорили і показували точну інформацію, скільки він буде платити по кредиту. Це важливо, щоб клієнт розумів свої витрати і кредит не перетворився на проблемний.
Експерт зазначила, що закон набирає чинності 1 вересня, і є ще 3 місяці, щоб підготуватися. За порушення НБУ буде висилати попередження і навіть штрафувати. Спеціальний комітет буде відстежувати дотримання цих норм, щоб фінансові організації чітко розкривали свої ставки і всю іншу необхідну інформацію, відповідно до закону.

Довідка Finance.ua:

  • 12 вересня 2019 року Рада прийняла закон про «спліт». Тоді за нього проголосували 296 депутатів.
  • Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №1069-2 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг” 16 жовтня 2019 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас