У Києві зареєстрували 22,7 тисячі безробітних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві зареєстрували 22,7 тисячі безробітних

Особисті фінанси
355
У Київському міському центрі зайнятості станом на 1 червня на обліку перебуває 22,7 тисячі безробітних, що в 2,7 раза більше, ніж на відповідну дату минулого року.
Про це повідомляє пресслужба Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ).
«У першу чергу роботу втратили ті, хто працював у галузях, діяльність яких була зупинена під час карантину. Також до КМЦЗ звернулась велика кількість людей, які офіційно не працювали тривалий час, які можливо були зайняті в тіньовому секторі економіки», – повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.
Так, серед безробітних, які перебувають на обліку, переважають колишні працівники:
  • торгівлі (25%);
  • державного управління (10%);
  • фінансової та страхової діяльності (9%);
  • підприємств переробної промисловості (9%);
  • представники сфери інформації та телекомунікації, професійної, наукової та технічної діяльності (7%).
У період послаблення карантину кількість вакансій поступово збільшується. Так, кількість актуальних вакансій станом на 1 червня 2020 року склала 9,6 тисячі одиниць.
«Працевлаштовувались безробітні на посади директорів підприємств та начальників відділів, фахівців, головних бухгалтерів та бухгалтерів, менеджерів різних напрямів (зі збуту, адміністративної діяльності, в роздрібній торгівлі тощо), інженерів та економістів», – розповіли у КМЦЗ.
Також працевлаштовувались безробітні за такими робітничими професіями, як: водій, продавець, слюсар, охоронник тощо.
Столична служба зайнятості продовжує активну роботу з підприємствами, які звертаються з питань надання допомоги з часткового безробіття.
«Станом на 04.06.2020 року 256 суб’єктам малого та середнього бізнесу надано допомогу по частковому безробіттю. Таким чином роботодавцям вдалося зберегти робочі місця майже для 7000 тисяч працюючих», – поінформували у відомстві.

Довідка Finance.ua:

  • Українцям, які втратили роботу і перебували на обліку в центрі зайнятості, можна звертатися до органу соцзахисту населення і подавати документи, щоб отримати субсидію.
  • У Мінекономіки розповіли, як отримати допомогу з часткового безробіття, передбачену для підтримки роботодавців та працівників сфери малого та середнього підприємництва, які скоротили чи припинили діяльність через карантин.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас