Субсидія для безробітних: як отримати допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидія для безробітних: як отримати допомогу

Особисті фінанси
5523
Українцям, які втратили роботу і перебували на обліку в центрі зайнятості, можна звертатися до органу соцзахисту населення і подавати документи, щоб отримати субсидію.
Про це 2 червня в ефірі “Сніданку з 1+1” розповів заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.
Як оформити. Безробітним радять звернутися до органів соцзахисту поштою, особисто або за допомогою вебсайту.
Для громадян, які в період карантину втратили роботу і зареєструвалися безробітними, враховуються виключно поточні доходи у вигляді допомоги з безробіття. Тобто не враховуються доходи, які вони отримали раніше.
“У березні було ухвалено відповідне рішення уряду. У загальному випадку ми брали доходи за попередні шість місяців, коли людина працювала і отримувала дохід. Враховуючи, що в березні і квітні люди масово втратили роботу, то ми обнулили їхні доходи до цього моменту”. – сказав Музиченко.

Довідка Finance.ua:

  • Субсидію призначають громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину по скороченню штату, у зв’язку з ліквідацією, перепрофілюванням підприємства і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні.
  • Така допомога від держави призначається на підставі заяви про призначення житлових субсидій та інформації центрів зайнятості про перебування на обліку безробітних.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас