Міжбанк: спокійного ринку не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спокійного ринку не буде

Технології&Авто
1166
П’ятниця на валютному ринку пройде зі зниженням обсягів операцій. Але це не означає, що все буде спокійно і тихо. За нашими прогнозами, обсяги операцій на торгах знизяться до $160-190 млн при укладенні до 440-540 угод, а сама сесія буде умовно розділена на дві частини – більш активну до обіду і вже дуже мляву другу.
Головною причиною зниження активності ринку будуть майбутні три вихідні. Україна відзначає Трійцю і в понеділок не працює. Вчора більшість компаній закрили свої основні угоди по валюті і сьогодні лише будуть вже проводити тільки завершальні розрахунки перед святами. Саме тому в першій половині сесії клієнти постараються встигнути закрити свої угоди і проплати по максимуму, а в другій – на торгах вже залишаться тільки спекулянти і поодинокі операції запізнілих клієнтів.
Але спокійного ринку не буде. У спекулянтів з’явиться чудовий шанс “пограти” з євро. ЄЦБ збільшує на 600 млрд євро вливання в економіку через продовження політики кількісного пом’якшення (ринок закладав у розрахунки близько 500 млрд), і таке рішення європейського регулятора спровокувало корекцію фондового і валютного ринків. Пара євро/долар на момент написання статті вже перебуває на рівні 1,1360, і валютні ралі сьогодні ще продовжаться. Ось на цьому і будуть сьогодні в основному заробляти спекулянти, як працюючи на зовнішніх ринках безпосередньо по парі євро/долар, так і за рахунок різких змін курсу євро щодо гривні.
Нацбанк продовжить поповнювати резерви за рахунок інтервенцій при надлишку долара на торгах, а спекулянти зроблять ставку на роботу як у форматі “в дві сторони” по всіх валютах і на активну роботу з євро. Особливої активності великих клієнтів ми сьогодні не очікуємо, що дозволить спекулянтам також спробувати “хитнути” ринок по долару при проведенні невеликих за сумами угод.
За нашими прогнозами, 5 червня коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,50-26,75 гривень, а по євро в межах більш широкого коридору 29,91-30,45 гривень з продовженням сильних коливань котирувань протягом дня.
На момент написання статті НБУ вже двічі побував на ринку з викупом долара в межах коридору 26,60-26,62 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,66 / 26,68
Євро – 30,03 / 30,05
Російський рубль – 0,3844 / 0,3849
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-канале Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас