Столичний прокурор попався на хабарі в $100 тис — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичний прокурор попався на хабарі в $100 тис

Кримінал
1730
Правоохоронці затримали прокурора однієї з місцевих прокуратур Києва при отриманні $100 тис., які він вимагав за вирішення питання про закриття кримінального провадження, — повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР).
«За попередньою інформацією, будучи прокурором у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості членів правління одного з банків, отримав від представника фінансової установи грошові кошти в сумі $100 тис. За гроші прокурор нібито повинен був ухвалити рішення про закриття кримінального провадження, а також обіцяв надалі «кришувати» діяльність банку», — йдеться в повідомленні.
Так, правоохоронці затримали прокурора в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України в приміщенні банку. Наразі тривають першочергові слідчі дії.
Зараз вирішується питання про повідомлення прокурору про підозру та обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.
У разі доведення вини прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас