Персні Oura можуть передбачити хворобу COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Персні Oura можуть передбачити хворобу COVID-19

Технології&Авто
1131
Одна з проблем, що перешкоджає зупиненню поширення COVID-19, полягає в тому, що індивідууми, які ще не мають симптомів, можуть поширювати вірус до того, як усвідомлять, що заражені.
У квітні дослідники з Університету Західної Вірджинії (WVU) Рокфеллерівського інституту нейробіології (RNI) і WVU Medicine вирішили випробувати, чи зможуть персні Oura і спеціально розроблена технологія розпізнати ознаки захворювання до появи перших симптомів. Тепер дослідники повідомили про позитивний результат тестування.
За словами вчених, їхня цифрова платформа може виявляти симптоми з точністю понад 90%. Їх підхід заснований на неврології і пропонує учасникам відстежувати стрес, тривогу, пам’ять та інші психологічні та когнітивні біометрії в додатку RNI. Oura Ring збирає фізіологічні дані, такі як температура тіла, варіабельність серцевого ритму, частота серцевих скорочень в спокої, частота дихання і характер сну. Потім технологія аналізує всі ці дані.
Хоча платформа і пропонує рівень точності в 90%, є чимала ймовірність, що чиїсь ознаки залишаться без належної уваги. Наприклад, якщо 1000 чоловік використовують систему, 100 осіб можуть отримати неточні результати.
«Ми вважаємо, що ця платформа буде невід’ємною частиною захисту працівників охорони здоров’я, служб первинного реагування і спільнот, оскільки ми адаптуємося до життя в епоху COVID-19», — сказав Алі Резаї, виконавчий голова RNI.
Зараз платформа тестується більш ніж 600 медичними працівниками та фахівцями першої медичної допомоги.
За матеріалами:
ITsider.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас