У Європі з'явиться туристичний "COVID-паспорт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі з'явиться туристичний "COVID-паспорт"

Особисті фінанси
3933
Європейський туризм вже серйозно постраждав через коронавірус. І тепер міністри туризму країн ЄС погодилися розробити єдиний документ з умовною назвою “COVID-паспорт”, який у всіх країнах ЄС буде грати роль сертифіката безпеки в галузі.
Про це розповів міністр туризму Хорватії, яка головує в ЄС, Гарі Капеллі.
“Ми зробили кілька висновків, зокрема, щодо організації спільного європейського підходу для виходу з кризи. Це буде включати створення спільних протоколів і заходів у сфері здоров’я і безпеки. Міністри погодилися, що повинен бути створений загальний документ з умовною назвою “COVID-паспорт”, який буде дійсний у всьому Євросоюзі”, – заявив Капеллі за підсумками віртуальної конференції глав туристичних відомств країн Євросоюзу.
За його словами, міністри і Єврокомісія погодили спільну позицію про те, що короткостроковий Фонд відновлення, який буде створюватися під егідою ЄК та за участю країн-членів, буде включати витрати на відновлення туристичної галузі в обсязі 20-25%. Такий же відсоток туристична галузь повинна отримати в Багаторічній фінансовій перспективі ЄС на 2021-2027 роки.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас