В Україні планують запровадити платний проїзд для фур — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують запровадити платний проїзд для фур

Технології&Авто
885
У Верховній Раді зареєстровані законопроєкти №3544 і №3545, які передбачають введення плати за користування автомобільними дорогами для вантажного транспорту з дозволеною загальною масою 12 тонн і більше.
Про це під час круглого столу “платні дороги для іноземних перевізників” заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє пресслужба відомства.
Система збору буде проводитися за допомогою супутникових технологій (систем GNSS). Залучені від збору гроші надалі будуть спрямовані на розвиток і утримання дорожнього господарства.
“Ми повинні забезпечити якісні, безпечні дороги, зменшити ризики ДТП. Основна мережа автомобільних доріг була побудована до 2000 року, враховуючи норми навантаження 6 — 7 тонн на вісь. Сучасні ж нормативні розрахункові навантаження для автомобільних доріг становлять 11,5 тонн на вісь.
Система збору плати за проїзд вантажівок застосовується в Євросоюзі, але ми повинні врахувати всі можливі наслідки для українських перевізників від впровадження норм, передбачених у законопроєктах”, — зазначив Криклій.
Міністр підкреслив, що всі законопроєкти, які впроваджують плату за використання автодоріг вантажним транспортом, повинні бути максимально збалансованими і враховувати інтереси бізнесу.
“Символічно, що саме Укравтодор, який будує дороги, виступив майданчиком для обговорення законопроектів, які покликані їх зберегти. Найважливіше – ці проєкти повинні бути максимально збалансованими. Необхідно враховувати інтереси всіх учасників процесу, слухати бізнес, щоб захистити його від можливих наслідків”, — сказав Владислав Криклій.
Варто відзначити, що з 1 червня в Україні почало діяти обмеження руху транспортних засобів вагою понад 24 тонни дорогами державного значення в денний час доби і при температурі вище ніж 28 градусів Цельсія.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас