Не потрапити в кадр або оскаржити: деталі системи автофіксації порушень ПДР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не потрапити в кадр або оскаржити: деталі системи автофіксації порушень ПДР

Особисті фінанси
50854
З 1 червня відбувся офіційний запуск камер автоматичної фіксації порушень ПДР. За перші хвилини в столиці було зафіксовано понад двісті випадків перевищення швидкості.
Як повідомив глава МВС Арсен Аваков, у Києві за вісім хвилин роботи штрафи було виписано 262 водіям, які перевищили швидкість. Допустима швидкість, на яку налаштовані 45 камер, що функціонують, становить 103 км/год.
У додатку «Штрафи» раніше вже повідомляли, що якщо автомобіль був переданий іншій особі в управління, то необхідно це вказати в своєму кабінеті в додатку або на сайті.
Зараз, відповідно до ПДР, діє обмеження швидкості в населеному пункті 50 км/год, а на деяких дорогах дозволено їздити зі швидкістю до 80 км/год в теплу пору року. При перевищенні ліміту більше, ніж на 20 км/год власник ТЗ буде оплачувати штраф у розмірі 255 грн. При перевищенні більше, ніж на 50 км/год – штраф в 510 грн.
Причому, незважаючи на всі обіцянки, знижка 50% на оплату штрафу протягом 10 днів не працює, зате функціонує подвоєння суми при неоплачений штраф після 30 днів несплати, а також працює механізм примусового стягнення.
Заступник голови Координаційної ради в Загальнонаціональному Форумі безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв повідомив на своїй сторінці в Facebook, що водіям варто розуміти, яка камера фіксує, а яка просто спостерігає.
Більше того, власникам автомобілів надають можливість оскаржити штраф, подавши заявку на сайті court.gov.ua, натиснувши на кнопку «Офіційна електронна адреса». Для цього необхідно буде мати електронний ключ і деякі юридичні знання.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас