Індексацію пенсій в Україні хочуть проводити щорічно 1 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індексацію пенсій в Україні хочуть проводити щорічно 1 березня

Казна та Політика
1559
Голова Мінсоцполітики Марина Лазебна обговорила з місією Міжнародного валютного фонду в Україні реформування пенсійної системи. Так, в Україні планують проводити індексацію пенсій щорічно 1 березня.
Про це повідомляється на Урядовому порталі.
Плани щодо індексації пенсій:
  • Марина Лазебна підкреслила необхідність з 2021 року законодавчо відновити 1 березня як дату для проведення щорічної індексації пенсій;
  • це дозволить забезпечити належне прогнозування потреби у видатках на пенсійні програми.
Пенсійний експерт місії МВФ Шаба Фехер підкреслив, що твердження, ніби МВФ виступає проти запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні, є хибним та не відповідає дійсності. МВФ підтримує впровадження накопичувальних пенсійних систем, але потрібно переконатись, що будуть створені необхідні умови для того, щоб реформа дійсно була впроваджена, була ефективною, а не згорнулась через певний час.

Як перевірити свій страховий стаж 🧐

Які ще питання обговорювали:
  • потреби у легалізації зайнятості та детінізації заробітних плат для забезпечення фінансової стабільності солідарної пенсійної системи;
  • реалізовані кроки у реформуванні щодо щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів віком 80+;
  • плани щодо продовження їх у 2021 році та запровадження щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів віком від 75 до 80 років;
  • пропозиції Мінсоцполітики щодо заміни механізму відшкодування роботодавцями Пенсійному фонду витрат щодо виплати пенсій за віком, призначеної на пільгових умовах, на сплату роботодавцями підвищеного внеску).

Довідка Finance.ua:

  • У 2020 році планують підвищуватимуть мінімальну пенсію у два етапи: перший етап підвищень буде з 1 липня, другий – з 1 грудня. Такий перерахунок пенсій пов’язаний зі збільшенням прожиткового мінімуму, до якого ці пенсії безпосередньо “прив’язані”.
  • У травні уряд провів індексацію пенсій. Так, 8,4 млн пенсіонерів отримали проіндексовані на 11% пенсії. Також до 2100 грн підвищено мінімальний розмір пенсії особам, страховий стаж яких становить 30 років у жінок та 35 років у чоловіків.
  • Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомляла, що понад мільйон пенсіонерів, яким виповнилося 75 років, щомісяця зможуть отримувати надбавку до пенсії.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас