В Україні з'явиться електронна довіреність - Дубілет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явиться електронна довіреність - Дубілет

Особисті фінанси
2529
Колишній міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет повідомив, що кілька місяців тому ініціював проект – електронні довіреності.
Про це він написав на своїй сторінці в FACEBOOK.
“Днями мені знадобилося оформити довіреність у нотаріуса і відправити її поштою в інше місто. Вкотре здивувався, наскільки це незручно. У зв’язку з цим хочу нагадати про проект, який я ініціював кілька місяців тому – електронні довіреності. Втім, слово “проект” занадто гучне. Я запропонував колегам з Мін’юсту, Нотаріальній палаті і Парламенту – і вони, на щастя, погодилися змінити кілька рядків у нашому законодавстві”, – пише Дубілет.
За його словами, новий сервіс не потребуватиме нових програм чи складних систем. Все запрацює наступного дня після прийняття закону і урядового акта. Крім того, як зазначив Дубілет, співробітники з Мін’юсту підтвердили, що готуються невдовзі подати законопроект.
Як це буде працювати:
  • нотаріуси зможуть не тільки виписувати довіреності в паперовому вигляді, а й віддавати своїм клієнтам pdf документ з накладеним КЕП (кваліфікований електронний підпис).

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Дмитро Дубілет пропонував запустити електронні довіреності для боротьби з рейдерством в 2019 році.
  • Переваги е-доручення: зручність: замість того щоб передавати паперовий бланк довіреності поштою або їхати кудись, можна просто передати її кому потрібно поштою або в месенджері; надійність: файли з е-підписами більш безпечні, а частина випадків рейдерства відбуваються саме через підроблені бланки довіреностей.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас