ЄС узгодив пакет з відновлення економіки на 750 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС узгодив пакет з відновлення економіки на 750 млрд євро

Світ
277
Європейська комісія підготувала пакет допомоги в розмірі 750 мільярдів євро для подолання економічної кризи на тлі пандемії коронавірусу.
Про це написав у середу в Twitter єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні.
“Комісія пропонує Фонд відновлення розміром 750 мільярдів (євро – ред.), який додається до вже запущеного загального набору інструментів. Європейський прорив в боротьбі з безпрецедентною кризою”, – написав він.
Фонд складатиметься з двох частин – 500 мільярдів євро грантів та 250 мільярдів позик для країн ЄС, які найбільше постраждали від коронавірусу.
Пакет також надає гарантії, які допоможуть залучити в багато разів більше приватних грошових коштів, зменшуючи ризик різних інвестицій.
Згідно з оприлюдненим планом, велика частина грошей піде в Італію та Іспанію, які найбільше постраждали від пандемії, які разом отримають гранти і кредити в розмірі 313 мільярдів євро, пише Reuters.
Нагадаэмо, Європейська комісія прогнозує зниження ВВП єврозони у 2020 році на рекордні 7,75% і після цього зростання на 6,25% у 2021 році. Згідно з прогнозом, економіка окремих країн блоку, зокрема, Італії, Іспанії та Греції, може впасти більш ніж на 9%.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас