Вперше в Європі проведено успішну пересадку легені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше в Європі проведено успішну пересадку легені

1176
У Відні минулого тижня відділення хірургії Віденської лікарні загального профілю провели термінову і дуже складну пересадку легенів 45-річній жінці з Карінтії, у якій в результаті важкої дихальної недостатності COVID-19.
Про це пише meduniwien.
Команда на чолі з Вальтером Клепетко, керівником відділення хірургії та відділення торакальної хірургії, успішно замінила легені пацієнта, які були пошкоджені без можливості відновлення, новими донорськими легенями.
Вперше в Європі пацієнтові Covid-19 була зроблена пересадка легені в безвихідній ситуації.
«Ми дуже задоволені станом пацієнта, враховуючи вкрай складні вихідні обставини. Всього через кілька днів після процедури пацієнт знаходиться на шляху до одужання», – каже Клепетко.
Будучі абсолютно здоровою, пацієнтка захворіла на коронавірус близько восьми тижнів тому і перенесла повну дихальну недостатність, так що навіть штучна вентиляція легенів стала неможливою, і її можна було підтримувати тільки за допомогою циркуляційного насоса.
Оскільки інші органи жінки як і раніше працювали як зазвичай, але не було ніяких шансів на відновлення її легких, команда віденських експертів прийняла рішення провести термінову пересадку. Донорські легені були виділені незалежною організацією Euotransplant в Лейдені (Нідерланди) і в координації з нею на основі об’єктивних критеріїв терміновості і доставлені з сусідньої країни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас