Вихід з каратину: працює 69% ресторанів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вихід з каратину: працює 69% ресторанів (інфографіка)

Фондовий ринок
834
Бізнес починає виходити з карантину. За період карантину найбільш кризовим для українського бізнесу виявився шостий тиждень. З цього часу показники українського бізнесу починають зростати.
Про це повідомляє Опендатабот.
Станом на 12 квітня вже працювало лише 32% закладів, а їх обіг впав до 22%.
З цього часу сфера громадського харчування поступово почала відновлюватися.
Зараз в Україні працює 69% ресторанів, проте їх обіги збільшуються не так швидко — 51%.
«Рестораторам потрібно переглянути асортимент меню, можливо, концепцію, ціни, порції і зорієнтуватися, як адаптуватися до нового ринку. Заклади, які виживуть, найімовірніше зможуть вийти на показники початку 2019 року не раніше наступного року», — каже Радіон Ерошек, СЕО Poster.
Вихід з каратину: працює 69% ресторанів (інфографіка)
Раніше МОЗ опублікував оновлені вимоги до роботи літніх майданчиків ресторанів під час карантину. Зокрема, крім стандартних вимог до встановлення “літників”, на час додали санітарно-епідеміологічні норми і додаткові обмеження. Також повідомлялося про те, що ресторани бояться відкривати літні майданчики через штрафи.

Довідка Finance.ua:

МОЗ опублікував оновлені Вимоги до роботи літніх майданчиків:
  • потрібно проводити дезінфекцію кожні 2 години;
  • обслуговуючий персонал зобов’язаний бути в засобах індивідуального захисту,
  • стежити, щоб не збиралися черги;
  • відстань між столами має бути не менше 1,5 метра;
  • за одним столиком – не більше 2-х відвідувачів;
  • здійснювати безконтактну оплату;
  • клієнти можуть забирати замовлення тільки в спеціальному місці (вікні видачі);
  • їжу і напої дозволили подавати в багаторазовій посуді, але з обов’язковою термічною обробкою;
  • меню може бути тільки поруч з місцем видачі, на руки відвідувачам його видавати заборонено (його потрібно в якомусь місці повісити);
  • обслуговувати клієнтів усередині приміщення ресторану забороняється;
  • клієнтам дозволили користуватися вбиральнями всередині ресторанів, але з дотриманням дистанції. Всередині не повинна збиратися черга, очікувати треба зовні приміщення.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас