Німеччина виділить допомогу Lufthansa в обмін на частку в компанії - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина виділить допомогу Lufthansa в обмін на частку в компанії - ЗМІ

Казна та Політика
483
Уряд Німеччини узгодив з керівництвом Lufthansa умови надання перевізнику державної допомоги. Ціна, яку заплатить за це компанія, – повернення державі чверті її акцій, повідомляє «Rzeczpospolita».
Згідно з домовленостями, про які першим написав “Der Spiegel”, держава матиме одну п’яту частку в компанії плюс 5% в конвертованих акціях і додатково ще один голос.
Таким чином, влада забезпечила собі так звану “мовчазну більшість”, що, крім іншого, дає можливість заблокувати угоду, якщо якийсь суб’єкт спробує здійснити рейдерське захоплення перевізника.
Згода Ради директорів Lufthansa на таку формулу допомоги доводить, наскільки сильно перевізник потребує її в ситуації, коли щогодини він “спалює” мільйон євро готівкою.
За інформацією “Handelsblatt”, до наглядової ради Lufthansa тепер увійдуть 2 урядовці. За ідеєю, це повинні бути не політики, не співробітники адміністрації, а люди з ділових кіл. Чи буде це так насправді, ще не відомо, тому що СДПН має свою думку з цього питання.
Крім грошей від держави (близько 6 млрд євро), Lufthansa отримає ще 3 млрд євро проміжного кредиту від державного банку KfW. Ці гроші, в свою чергу, повинні допомогти перевізнику вижити в ситуації, коли 90% його флоту стоїть і компанія практично не має доходів, а 80 тис. з 130 тис. найманих працівників працюють неповний робочий день і їхню заробітну плату компенсує держава.

Довідка Finance.ua:

  • В квітні Lufthansa перевезла 3 тис. пасажирів у порівнянні з 350 тис. на день до пандемії Covid-19.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас