Ціни на нафту зросли до максимуму з початку березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту зросли до максимуму з початку березня

Енергетика
835
Ціни на нафту ростуть у четвер, 21 травня, оскільки зниження виробництва найбільшими видобувними країнами і несподіване скорочення запасів у США, минулого тижня послабили побоювання з приводу надлишку пропозиції. Разом з тим побоювання щодо глобальної рецесії, викликаної епідемією коронавірусу, обмежують зростання нафтових котирувань.
Про це повідомляє агентство Reuters.
Ф’ючерси на нафту марки Brent з поставкою в липні зросли на 1,51 % до 36,29 доларів за барель. Ф’ючерси на американську нафту WTI зросли на 1,88 %, до 34,12 доларів за барель, дорожчаючи шосту сесію поспіль. Ціни знаходяться на максимумі з 11 березня.
Ціни останнім часом зросли за рахунок даних з відвантаження, які показують, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші союзники (ОПЕК+), виконують свої зобов’язання щодо скорочення 9,7 млн барелів на добу.
Запаси нафти в США знизилися на 5 млн барелів за тиждень, що завершився 15 травня. Тим часом запаси на терміналі в Кушингу впали на 5,6 млн барелів.
“У той час як ознаки зниження тиску на сховища WTI позитивні для цін, останній звіт показує, що падіння запасів більшою мірою обумовлено факторами пропозиції, ніж зростаючим попитом на продукцію”, – йдеться в записці Capital Economics.
Фізичні ринки сирої нафти сигналізують про швидкий перехід від величезної надлишкової пропозиції в розпал блокувань від коронавірусу у квітні до очікуваного дефіциту у другій половині року.
Тим не менш, побоювання з приводу тривалого економічного впливу пандемії, особливо в Сполучених Штатах, які є найбільшим споживачем нафти у світі, чинять певний знижувальний тиск на ціни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас