Зеленський озвучив нові умови проекту "інвестиційна няня" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський озвучив нові умови проекту "інвестиційна няня"

Казна та Політика
654
Законопроєкт щодо ініціативи “інвестиційна няня” готовий і найближчими днями буде зареєстрований у Верховній Раді.
Про це заявив
Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції.
“Законопроекти, пов’язані з інвестиціями – це зміна до законодавства України. “Інвестиційна няня” – законопроект готовий. Найближчими днями він буде зареєстрований у Верховній Раді України”, – сказав Зеленський.
Він пояснив, що інвестиційні законопроєкти не реєструвалися, поки “Рада не зможе нормально працювати”.
Водночас він зауважив, що в ініціативу “Інвестиційна няня” через коронавірус вносяться зміни. Зокрема, передбачалося, що такі послуги надаватимуть інвесторам, обсяг інвестицій яких становить 100 і більше млн доларів. Однак тепер обсяг необхідних для надання “няні” інвестицій буде зменшено. Крім того, Зеленський підкреслив, що “няня” буде забезпечена як для іноземних, так і для українських бізнесменів.
“Інвестиційна няня” – це спеціальний VIP-менеджер, який буде долучений до будь-якого інвестора, який інвестує в Україну 30 млн доларів плюс”, – уточнив глава держави.
«Ми прийняли рішення – один окремий прозорий інвестиційний офіс буде працювати вже у вересні. І тільки він буде займатися інвестиціями. Перший свій план я їм вже погодив, ми його бачили. План на вісімнадцять місяців. План швидких інвестицій в Україну в розмірі 7 млрд доларів США. Вже є зрозумілі компанії, зрозумілі люди », – сказав Зеленський.

Довідка Finance.ua:

  • Заступник глави Офісу президента Юлія Ковалів заявляла, що законопроект спрямований на розширення кола інвесторів, які можуть зацікавитися Україною як країною для капіталовкладень. Крім того, документ передбачає можливість міжнародних арбітражів в інтересах іноземних інвесторів.
  • Президент Володимир Зеленський під час Світового економічного форуму в Давосі заявив, що українська влада підготувала програму “Investment nanny”, щоб стимулювати іноземні компанії вкладати кошти в Україну. Згідно з проєктом, інвестор отримає особистого менеджера, якщо принесе в Україну від $100 мільйонів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас