Медикам компенсують зарплату за час ізоляції від COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медикам компенсують зарплату за час ізоляції від COVID-19

Особисті фінанси
4329
На період самоізоляції під меднаглядом і перебування в закладах охорони здоров’я медичні працівники отримають компенсацію 100% втраченого ними заробітку.
Відповідний Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров’я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» набув чинності 19 травня, повідомляє Фонд соціального страхування України.
Що треба знати про компенсацію:
  • розмір допомоги для медичних працівників не залежить від тривалості страхового стажу;
  • фінансування здійснюється на підставі лікарняного листка із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11»;
  • при оформлені заяви-розрахунку, роботодавець має вказати причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19.
Зазначимо, право на компенсацію втраченого за час ізоляції від коронавірусної хвороби заробітку мають всі застраховані особи. Розмір допомоги від Фонду для них становить 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня непрацездатності (перші 5 днів фінансує роботодавець).

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Кабмін затвердив тарифи на лікування хворих COVID-19, що дозволить почати виплачувати надбавки в 300% медикам, які працюють з такими пацієнтами.
  • Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту звільнити від оподаткування зарплати медиків, які борються з коронавірусною хворобою.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас