Скільки українців виїхало з Польщі насправді - польські ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українців виїхало з Польщі насправді - польські ЗМІ

Казна та Політика
3165
Ядвіга Емілевич, міністр підприємництва Польщі, в одному з інтерв’ю заявила, що на початку пандемії Польщу покинули мільйон українців. Тому в країні утворився мільйон вакансій.
“На початку пандемії близько мільйона робітників з України – тих легальних, про які ми знаємо – виїхали з Польщі, і таким чином ми створили собі цей мільйон робочих місць”, – сказала Ядвіга Емілевич в ефірі RMF FM.
Однак, за даними видання “Dziennik Gazeta Prawna”, число громадян України, які залишили Польщу, значно менше.
Судячи з інформації, наданої прикордонниками, з 15 березня по 30 квітня з Польщі виїхало 198,8 тис. громадян України, а приїхало 53 тисячі. Україна також відправила п’ять літаків за своїми громадянами. На їх борту могло бути до 1250 осіб.
З розрахунків “DGP” випливає, що на 1 травня в Польщі було на 148 тис. українців менше, ніж 14 березня.
За даними агентства “Укрінформ”, до середини квітня число українців, які покидають Польщу, стабілізувалося на рівні 400-600 осіб на добу. Як вказує “DGP”, це означає, що в травні могли виїхати 5-8 тис. осіб. У тому числі з Польщі з початку пандемії могло виїхати близько 155 тис. українців. Ці дані підтверджує посольство України, яке повідомляє, що в Україну повернулися понад 180 тис. громадян.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас