Як змінилися споживчі звички українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінилися споживчі звички українців

Особисті фінанси
29273
Після пандемії коронавірусу на багато країн чекає неминучий економічний шок. Аналітики вже не виключають, що до кінця року інфляція в єврозоні досягне 5% – найбільшого показника останніх років. В Україні Нацбанк теж погіршив прогноз інфляції – з майже 5% до 6%.
У докарантинні часи тисячі людей щодня відвідували торгові центри у великих містах. Тепер же всі опинилися в ізоляції, без звичних магазинів з яскравими вітринами, кав’ярень і кінотеатрів.
Що купували під час карантину. Один з українських поштових операторів підрахував, що кількість замовлень з-за кордону за час карантину зросла майже на третину в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Як розповів директор компанії з міжнародної логістики Юрій Беневітський, замовляють в основному споживчу техніку, ліхтарики, кабелі, одяг, зарядні пристрої та БАДи.
“За перший квартал цього року доставили понад мільйон посилок з міжнародних інтернет-магазинів. Зі Штатів більш габаритні, тому що беруть БАДи, а з Китаю – споживчу електроніку малих розмірів”, – розповідає Беневітський.
“Багато хто очікує, що посткарантинна економіка буде більш жорсткою з точки зору зайнятості, ніж, умовно кажучи, ситуація в карантині, тобто посткарантинна криза може бути жорсткішою, ніж те, що ми спостерігаємо зараз. Тому багато людей різко скоротили свої споживчі витрати, щоб зараз зібрати якісь гроші на випадок, якщо вони втратять роботу, буде скорочення зарплати. Покупки вони відкладають на потім”, – пояснює економіст Олексій Кущ.
Прогноз. Маркетологи прогнозують: після виходу з карантину українці відтермінують до кращих часів придбання дорогої електроніки, побутової техніки та нових меблів. А ось від салонів краси та оновлення гардеробу – не відмовляться. Тільки почнуть шукати дешевші місця і бюджетних виробників.
Ще один прогноз: люди молодого і середнього віку, за новою звичкою, стануть більше купувати в інтернеті. І директор ательє Ганна вже оцінила переваги такої торгівлі.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас