Безробіття в США може досягти 25% - ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в США може досягти 25% - ФРС

Світ
452
Рівень безробіття в Сполучених Штатах у другому кварталі поточного року в зв’язку з наслідками пандемії нового коронавірусу може досягти 20-25%.
Про це в інтерв’ю телекомпанії CBS заявив глава Федеральної резервної системи США Джером Пауелл.
Також у другому кварталі очікується істотне зниження ВВП.
“Цифри будуть дуже великими. Складно сказати точно, я б не хотів робити припущень. Це цілком може бути в районі 20 або 30 відсотків”, – сказав Пауелл про можливі параметри зниження ВВП.
При цьому, на думку глави ФРС, нинішню ситуацію не варто називати Другою Великою депресією.
“Є деякі дуже фундаментальні відмінності. По-перше, причина – у нас була дуже здорова економіка два місяці тому. Це зовнішня подія, по суті це стихійне лихо. У 1920-х роках, коли стався крах і все таке, фінансова система провалилася. тут наша фінансова система сильна і здатна витримати це”, – сказав він.
“Це буде дуже різкий спад, але цей спад повинен бути набагато коротшим, ніж те, що у вас асоціюється з 1930-ми роками”, – переконаний Пауелл.
Глава ФРС також висловив упевненість, що з часом економіка відновиться.
“Я думаю, що протягом наступних кількох місяців ви побачите, як почнеться відновлення – у міру того, як компанії знову відкриваються і люди повертаються до роботи. Нам важливо уникнути другої хвилі вірусу в цей період часу. Якщо нам це вдасться, економіка зможе продовжити відновлюватися. Ми побачимо, як ВВП повертається до зростання після дуже низьких показників в цьому кварталі. Ми побачимо, як знизиться безробіття”, – зазначив Пауелл.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас