Sony представила розумні сенсори для камер з власним ШІ (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony представила розумні сенсори для камер з власним ШІ (відео)

Технології&Авто
242
Компанія Sony оголосила про випуск відразу двох датчиків для виробників камер і систем відеоспостереження. Ключовою особливістю сенсорів IMX500 і IMX501 стала нативная підтримка штучного інтелекту, завдяки чому вони зможуть аналізувати зображення без використання проміжних обчислювальних потужностей або додаткових контролерів.
Роздільна здатність обох новинок становить 12,3 мегапікселя. Спеціальний ШІ-алгоритм обробки зображення дозволяє вирішувати такі завдання, як визначення об’єкта в кадрі з відправкою оповіщення без попередньої обробки на хмарних сервісах. Таким чином інформація з пристрою не пересилається третім особам, що значно підвищує безпеку гаджета.
Крім того, вбудований модуль штучного інтелекту дозволяє отримувати інформацію про різні об’єкти в режимі реального часу. Це робить камери нового покоління максимально ефективними при використанні в сфері відеоспостереження – наприклад, для підрахунку кількості відвідувачів або товарів, що залишилися на полицях магазину.
Представники Sony зазначають, що датчики, зрозуміло, не замінять роботу складних хмарних інструментів, але навіть базовий рівень локальних нейронних обчислень може значно спростити завдання розробників додатків для камер. Перші поставки сенсорів IMX500 очікуються в червні, датчики IMX501 вже відправлені партнерам компанії, а поява перших гаджетів з новими сенсорами очікується не пізніше початку 2021 року.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас