Італія має намір легалізувати 500 тисяч трудових мігрантів-нелегалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія має намір легалізувати 500 тисяч трудових мігрантів-нелегалів

Світ
707
В Італії коаліція має намір легалізувати 500 тисяч нелегальних мігрантів на тлі пандемії коронавірусу.
Урядова коаліція узгодила компроміс щодо можливої ​​легалізації іноземців, які працюють в сільському господарстві, на будівництві та в догляді за хворими і людьми похилого віку.
Зокрема, нелегальним мігрантам хочуть надати шестимісячний дозвіл на проживання на період пошуку роботи. Якщо їм вдасться укласти трудовий договір, дозвіл на проживання продовжується на термін дії договору.
Водночас працівники на фермах будуть легалізовані тільки в тому випадку, якщо їхній роботодавець подасть відповідну заявку, і їм доведеться довести, що вони раніше працювали в секторі.
При цьому щодо роботодавців, які хотіли б легалізувати своїх працівників, штрафи не передбачені.
Однак через кілька годин після досягнення домовленостей “Рух 5 зірок” заявив, що не підтримує угоду.
“Для нас угода не закрита, угоди немає. Дебати тривають”, – заявив заступник міністра внутрішніх справ Карло Сібіліа від цього руху.
Також партія не підтримує “амністію” для роботодавців, заявляючи, що відсутність покарання за нелегальне працевлаштування є “злочинним щитом”.
“Незрозуміло, як можна надати кримінальну та адміністративну амністію для тих, хто експлуатував нелегальних робітників. Тих, хто це робив, треба переслідувати за законом”, – вважає Сібіліа.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас