Відпочинок українців за державний кошт: що можуть передбачити в бюджеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відпочинок українців за державний кошт: що можуть передбачити в бюджеті

Казна та Політика
1475
У держбюджеті слід передбачити 200 млн грн на субсидування сімей з низькими доходами для відпочинку в Україні в 2020 році.
Таку ініціативу лобіює глава Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.
“Зараз ми говоримо про те, щоб кошти були профінансовані приблизно в такому ж вигляді, як заплановано, при тому, щоб абсолютно більша частина, близько 200 млн грн, була на визначене субсидування і ваучери для сімей з низькими доходами для відпочинку в Україні. А решта коштів, близько 40 млн грн, пішли б на відповідні заходи для додаткового розвитку галузі та просування туристичних можливостей нашої країни”, – сказала Олеськів.
Вона додала, що в питанні маркетингових заходів Агентство планує залучати і бізнес, і грантові кошти.
“Наприклад, АЗС можуть ставити туристичні інформаційні стенди, розповідаючи, що є поруч з ними, поштові компанії можуть розміщувати інформацію на своїх коробках тощо. Потрібно об’єднувати ресурси всіх учасників, щоб комунікація йшла паралельно по всіх каналах, тому що маркетинг працює тільки так”, – додала глава Держтуризму.
Однак вона вважає, що частина заходів повинна бути профінансована саме державою, бо інакше ці заходи не матимуть належного ефекту.
“Фінансування туризму на державному рівні – це інвестиції в економіку”, – сказала Олеськів.
На питання журналіста про те, що робити, якщо в поточному році фінансування не буде взагалі, глава відомства підкреслила, що фінансування з боку держави – обов’язкове.

Довідка Finance.ua:

  • Як повідомляє НБУ, від впровадження внутрішніх карантинних обмежень найбільше постраждають сектор послуг, роздрібна торгівля, транспорт, туризм. Після закінчення карантину ці сектори частково відновляться, проте ще будуть страждати від повільного відновлення доходів населення. Туризм і пов’язані з ним авіаційні послуги повноцінно відновляться лише наступного року.
  • Раніше глава Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів заявляла, що Україна з Китаєм зможуть взаємно відкритися швидше, ніж з країнами Європейського Союзу, і важливо скористатися моментом і зуміти залучити китайського туриста в країну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас