Чистий прибуток Disney впав на 91% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий прибуток Disney впав на 91%

Фондовий ринок
507
Втрати корпорації Walt Disney від пандемії COVID-19 в минулому кварталі склали 1,4 мільярда доларів прибутку, один мільярд із цієї суми припав на тематичні парки, закриті на час епідемії.
Про це йдеться в опублікованому у вівторок, 5 травня, звіті компанії.
Згідно з квартальною фінансовою звітністю компанії, у другому кварталі поточного фінансового року, який завершився 28 березня, чистий прибуток Disney за три місяці впав на 91% в річному численні, до 475 мільйонів доларів.
Загальна виручка зросла більш ніж на 20% в річному численні – до 18 мільярдів доларів, трохи випередивши прогнози аналітиків – 17,9 мільярдів доларів. Це зростання в компанії пов’язують з придбанням розважальних активів 21st Century Fox в 2019 році.
Disney оголосила про те, що відмовиться від виплати дивідендів в липні, заощадивши до 1,6 мільярдів доларів, і скоротить капітальні витрати на 900 мільйонів доларів.
Великих втрат компанія зазнала через припинення спортивних трансляцій і спад рекламних надходжень. Доходи від кінобізнесу компанії, який в 2019 році побив рекорди касових зборів серією блокбастерів, знизилися на 8% в річному численні і склали 466 мільйонів доларів.
Водночас компанія повідомила, що її парк в Шанхаї відкриється вже 11 травня. Він буде приймати не більш як 30% від кількості відвідувачів до епідемії. Для гостей стане обов’язковим носіння масок, на вході в парк буде здійснюватися контроль температури тіла відвідувачів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас