Міжбанк: тиск на гривню збільшиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: тиск на гривню збільшиться

Валюта
3029
У вівторок на валютному ринку очікується пожвавлення. Ефект першого дня місяця вже відіграв своє. Клієнти визначилися зі своїми планами на найближчий час, скоригували їх з урахуванням фактора впливу на їхній бізнес і тепер вже готові до роботи. Це збільшить статистику торгів за нашими розрахунками до $210-280 млн при здійсненні до 540-640 угод.
Період купівлі валюти під репатріацію дивідендів “дочками” іноземних компаній у поєднанні з активізацією компаній з їх госпдіяльності на початку місяця і наявність у частини великих експортерів коштів від відшкодувань ПДВ – збільшить тиск на гривню за рахунок зростання попиту на валюту найближчим часом при досить стриманій пропозиції.
З іншого боку – необхідність виплати зарплат персоналу за минулий період і певний дефіцит гривні у більшості компаній – поки що страхує нацвалюту.
Спекулянти сьогодні продовжать працювати у форматі “в дві сторони”, але при можливості будуть готові і постаратися похитати курс, підлаштовуючись під дії великих гравців.
НБУ за наявності надлишку пропозиції – вийде на торги з викупом долара в межах $20 млн, але якщо попит буде перевищувати – регулятор постарається не витрачати резерви і на міжбанку не бути присутнім.
Певне пожвавлення викличе і сьогоднішній аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП, на якому будуть розміщуватися вже тільки папери на 91 день (раніше чиновники хотіли розмістити гривневі облігації на 91 і 154 дні). Якщо в ньому захочуть взяти участь нерезиденти – це частково може збільшити пропозицію валюти на ринку сьогодні (сам аукціон) і завтра (розрахунки по ньому).
За нашими прогнозами, коридор по долару 5 травня на міжбанку буде перебувати в межах 26,85-27,15 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,93 / 26,96
Євро – 29,42 / 29,45
Російський рубль – 0,3577 / 0,3582
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас