Великі нафтокомпанії відкладають угоди через обвал цін на нафту і коронавірус - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі нафтокомпанії відкладають угоди через обвал цін на нафту і коронавірус - WSJ

Енергетика
408
Великі світові нафтові компанії відкладають плани з продажу активів на тлі обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19, які призвели до падіння попиту в нафтовому секторі, а також через обвал цін на нафту.
У поточних умовах нафтокомпанії почали скорочувати витрати, а в деяких випадках зменшувати розмір дивідендів. Керівники багатьох компаній в галузі раніше вважали продаж активів одним із способів поліпшити фінансове становище, проте тепер їхні можливості обмежуються в зв’язку з тим, що покупці фокусуються на економії коштів, а банки утримуються від фінансування угод на тлі можливості рецесії в світовій економіці, пише The Wall Street Journal.
“Існує значна невизначеність щодо того, яким буде світ після вірусу і що це означатиме для цін на нафту і газ, тому покупці будуть неохоче витрачати гроші”, – говорить експерт RBC Capital Markets Біраж Борхатарія.
Падіння цін на нафту загрожує одній з наймасштабніших в секторі програм продажу активів – планам Exxon Mobil Corp. (SPB: XOM) залучити $25 млрд за рахунок продажу активів до 2025 року.
Компанія відклала продаж нафтогазових активів в Північному морі вартістю $2 млрд на невизначений термін. Раніше в цьому році Exxon найняла консультантів для запуску продажу, однак ринкові умови змусили компанію відкласти плани, пише WSJ з посиланням на обізнані джерела.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас