"Велике будівництво": уряд шукає дорожників без досвіду і готовий платити від 9 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Велике будівництво": уряд шукає дорожників без досвіду і готовий платити від 9 тис. грн

Казна та Політика
4697
До держпрограми “Велике будівництво” Кабінет Міністрів у партнерстві з robota.ua анонсував онлайн-інструмент для навчання та пошуку роботи у дорожній галузі – “Дороги та робота”.
Про це повідомляється на сайті Кабінету Міністрів.
“2020 році Україна залучає на дорожні роботи рекордні 112 млрд грн. Планується відремонтувати більше 6500 км доріг у рамках національного проекту «Велике будівництво». Масштабні дорожні інвестиції у рази розширюють потребу у робочих місцях. Щоб оптимізувати процес працевлаштування, Укравтодор разом із Урядом та Офісом Президента у партнерстві з robota.ua та Державною службою зайнятості ініціювали запуск проекту «Дороги та робота»”, – ідеться в повідомленні.
Мінімальна зарплата робочих зафіксована на рівні 9670 грн.
Як зазначається, на оновлення більше 4000 км державних доріг у 2020 році дорожня галузь має залучити більше 38 тисяч дорожніх спеціалістів. Ще близько 120 тисяч робочих місць буде створено у супутніх галузях — йдеться про розвиток ринку проектувальних й інжинірингових послуг, матеріальне виробництво та компанії зі сфери обслуговування.
«Всього у 2020 році для реалізації планів Укравтодору планується залучити понад 150 тисяч працівників. Це не тільки персонал, безпосередньо задіяний в дорожніх роботах, але й в суміжніх галузях. Крім прямого працевлаштування, велике дорожнє будівництво має також вплив на всі сфери економіки, адже відремонтовані дороги оптимізують логістику, впливають на рівень цін, спонукають до розвитку внутрішній ринок», – підкреслив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Як стати дорожником без досвіду роботи:
  • в Навчальному центрі по підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації кадрів працівники дорожньої галузі здобувають професійно-технічну кваліфікацію, а також мають змогу підвищити її та перекваліфікуватися;
  • у рамках проекту користувачі матимуть змогу у простій і доступній формі дізнатися про необхідні кроки для того, щоб перейти у нову сферу.
Як знайти вакансію на сайті:
  • на сайті є інструмент для пошуку вакансій за трьома основними критеріями: професією, регіоном і компанією. Після вибору бажаної опції, користувач переходить на окремі блоки сайту robota.ua, розроблені спеціально для проекту. Підрядні організації оперативно розміщують свої вакансії, які доступні в єдиній базі robota.ua.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Зеленський закликав уряд розробити механізм, який дозволить усім заробітчанам залишитися працювати в Україні після закінчення карантину. За його словами, в цьому контексті знаковим є продовження програми Велике будівництво. Тисячі кілометрів нових доріг та інфраструктурні об’єкти дадуть той необхідний імпульс для економічного розвитку та створять нові робочі місця.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас