Як змінилися суми та обсяги мікрокредитів під час карантину - FinUpdate — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінилися суми та обсяги мікрокредитів під час карантину - FinUpdate

Кредит&Депозит
1835
На карантині мікрофінансові організації почали знижувати ризики, відповідно, знизилися і середні суми кредитів.
Про це розповів керівник маркетингу та комунікацій PSP Platon Гела Слюсарчук під час вебінару FinUpdate – випуск 3: Ринок МФО: Продовження.
Якщо порівняти середні суми кредитів в період до карантину і зараз, то в нинішній ситуації вони впали на 30%.
“Якщо говорити про обсяги позик, то там скорочення набагато більше, ніж на 30%. Але тут все залежить від компаній, які кредитують. У деяких кількість заявок впала приблизно на 50%. Але це дуже оптимістична цифра, а якщо дивитися в цілому, то падіння ринку за обсягом видачі кредитів значно більше”, – зазначив Слюсарчук.

Рейтинг мікрофінансових організацій України 🏆

За його словами це пов’язано в першу чергу з тим, що під час початку карантину більшість компаній припинили видавати кредити на якийсь час. І тільки минулого тижня обсяги видачі в цілому зросли на 20%. Тобто великі компанії, які тоді зупинилися і практично не видавали кредити, зараз починають повертитися на ринок.
“Що стосується погашень, оборот теж знизився: погашають менше, тому що вже 6 тижнів видають менше, отже, і борги зменшилися”, – розповів експерт.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас