Шмигаль анонсував нові рішення про ослаблення карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль анонсував нові рішення про ослаблення карантину

Казна та Політика
1704
Кабінет Міністрів на наступному засіданні планує розглянути низку рішень щодо ослаблення карантину, міністерства вже напрацьовують критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися.
Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.
“На наступному засіданні плануємо розглянути низку рішень щодо ослаблення карантину. Я вже доручив міністерствам і відомствам розробити критерії для об’єктів, які будуть поступово відкриватися”, – зазначив глава уряду.
Водночас він підкреслив, що не можна просто відкрити магазини, перукарні і кафе, потрібно створити умови, за яких перебування там людей не загрожуватиме новим спалахом хвороби.
Шмигаль також запевнив, що уряд не забуває про людей і бізнес. “Влада розуміє, що громадяни, які сумлінно дотримуються карантину, не мають достатнього запасу міцності. Для цього ми працюємо над ініціативами, які допоможуть їм пройти цей період життя”, – підкреслив глава уряду.
Він нагадав, зокрема, що вже розпочато виплати одноразової допомоги пенсіонерам та іншим незахищеним верствам населення, а також збільшено виплати допомоги з тимчасового безробіття.
Крім того, Шмигаль додав, що додатково уряд схвалив виділення коштів з Фонду боротьби з COVID-19 для надання допомоги на дітей ФОП першої і другої групи, а також підтримав проект закону, який пропонує запровадити механізм надання кредитів представникам малого бізнесу під державні гарантії.
“Якщо підприємець не зможе показати «дохід», адже він не працював під час карантину, він все одно зможе отримати кошти. Важливо, щоб бізнес безперешкодно міг отримувати додатковий ресурс в складних умовах коронакризи”, – пояснив Прем’єр-міністр.
При цьому він висловив сподівання, що Верховна Рада якнайшвидше підтримає законодавчі зміни.
“Хочу акцентувати, що ми не зупиняли всю економіку. Найбільші обмеження стосуються галузі харчування і роздрібної торгівлі. Вважаю, що в цій сфері не повинно бути обраних. Правила для всіх однакові”, – запевнив Шмигаль.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас