Роботу системи відеофіксації відтермінували через карантин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботу системи відеофіксації відтермінували через карантин

Особисті фінанси
7163
МВС повідомило, що переносить запуск системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху через карантинні обмеження.
Нагадаємо, що ще 12 березня 2020 МВС України презентувало пілотний проект системи фіксації адміністративних правопорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі. Камери були встановлені у Києві раніше.
Як водії отримуватимуть протокол. Поштою, а його цифрову версію продублюють в Електронному кабінеті водія. Також водій має право ознайомитися з фото, відео та дізнатися місце і час порушення ПДР. Якщо за кермом був не власник авто, то штраф буде оплачувати порушник.
Роботу системи відеофіксації відтермінували через карантин
Штрафи
  • Перевищення швидкості на 20 км/год, ігнорування знаків, розмітки, правил зупинки і стоянки, проїзд по тротуару, штраф – 255 грн.
  • Порушення проїзду перехресть, їзда на червоне світло, порушення дистанції або інтервалу, невключення повороту, користування мобільним телефоном – 425 грн.
  • Перевищення швидкості на 50 км/год, порушення правил зупинки або стоянки, які заважають проїзду транспорту, штраф – 510 грн.
  • Зупинка або стоянка на місцях для інвалідів – 1070 грн.
  • Залишення місця ДТП – штраф 255 грн, арешт на 15 діб або громадські роботи
Finance.ua відправив запит до МВС щодо точних термінів початку роботи відеофіксації, але поки відповідь на це питання не отримали

Довідка Finance.ua:

  • З 1 квітня в Києві набуло чинності рішення Київської міської ради про ділянки доріг, на яких дозволяється рух транспортних засобів зі швидкістю до 80 км/год. (Список вулиць).
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас