Американська нафта подешевшала до 10 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська нафта подешевшала до 10 доларів

Енергетика
739
Американська нафта марки WTI подешевшала на 6 доларів за добу, опустившись майже до 10 доларів за барель.
Ф’ючерси на WTI на червень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) упали вранці у вівторок. 28 квітня, на 17,5% ($2,2) – до $10,50 за барель. Напередодні вартість впала на 25%.
Вартість червневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures знижується майже на 4% ($0,95) – до $22,1 за барель.
Напередодні ф’ючерси на WTI різко впали після того, як United States Oil Fund LP, найбільший нафтовий ETF, розкрив інформацію про намір продати червневі контракти, на які припадає 20% з його $3,6-мільярдного портфеля. Цей крок фонд зробив, щоб дотримати обмеження за обсягом контрактів, накладені на нього біржею, а також з урахуванням ринкової кон’юнктури. Біржа CME, накладаючи такі обмеження, робить превентивні заходи, побоюючись, що ціни на найближчі ф’ючерси – в міру наближення їх до термінів експірації – знову підуть у мінус через дефіцит сховищ для сировини.
Як пише агентство Bloomberg, експерти JPMorgan Chase & Co вважають, що американським виробникам треба вже у квітні знизити виробництво на 1 млн барелів на добу, щоб уникнути заповнення сховищ в Кушингу в травні-червні більш ніж на 90%.
Виробництво нафти у світі становило до недавнього часу близько 100 млн барелів на добу, в той же час, попит на неї в умовах, коли 2/3 населення Землі знаходиться в ізоляції, може впасти до 70 млн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас