Що дасть ухвалення "банківського" закону - Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що дасть ухвалення "банківського" закону - Нацбанк

Казна та Політика
1495
Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував підтримати «банківський» законопроєкт №2571-д у другому читанні та в цілому. Більше 16 тисяч правок до банківського закону залишились позаду.
Про це повідомляє пресслужба НБУ у FACEBOOK
Цей закон є однією з попередніх умов для нової програми співпраці України з МВФ.
Чому ще цей законопроєкт важливий:
  • Ні «зомбі банкам». Закон дозволить зробити невідворотнім процес виведення банків з ринку. Рішення НБУ про виведення банків не можна буде скасувати, а банк повернути до життя. Ліквідація банку продовжиться при будь-яких умовах, а суди не зможуть собою підміняти Національний банк.
  • Власникам збанкрутілих банків буде надана можливість захистити свої права. У законі чітко визначено передумови та процедуру отримання компенсації. Власник банку може звернутися до суду, і довести, що НБУ незаконно прийняв рішення про виведення банку, а потім довести, що йому нанесена шкода.
  • Для того, щоб процес був справедливим – буде арбітр у вигляді міжнародної аудиторської фірми, яка відповідатиме за правильність розрахунків компенсації.
Що дасть ухвалення "банківського" закону - Нацбанк

Довідка Finance.ua:

  • 30 березня Верховна Рада підтримала в першому читанні так званий “антиколомойський” законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, з приводу якого були суперечки.
  • Законопроєкт передбачає, що власники і екс-власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитків тільки в грошовій формі.
  • До так званого “антиколомойського” законопроєкту №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності депутати внесли 16 335 правок. Найбільше пропозицій у монофракції, “слуги народу” подали понад 13 тисяч поправок.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас