Як криза позначилася на зарплатах IT-фахівців (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як криза позначилася на зарплатах IT-фахівців (опитування)

Особисті фінанси
14064
У більшості випадків (56,1% опитаних) коронакриза жодним чином не вплинула на фіксовану ставку зарплати або винагороди співробітників.
Про це свідчать результати опитування AIN.UA. В опитуванні взяли участь 2512 осіб.
Що змінилося в зарплатах українських айтішників:
  • про зменшення фіксованої зарплати на чверть повідомили 9,4% співробітників, а на 50% менше стали отримувати 8,4% опитаних. При цьому зовсім втратили дохід 9,3% респондентів;
  • деяких співробітників відправили в неоплачувану відпустку на невизначений термін. Однак, про такі випадки заявив незначний відсоток опитаних;
  • деякі компанії застосували альтернативні методи. Працівники стверджують, що фірми ставлять перед співробітниками нові завдання і впроваджують додаткові KPI, прив’язують зарплату до курсу долара, переводять на відсоток від продажів або на проектну оплату праці і таким чином зменшують зарплати.
Як криза позначилася на зарплатах IT-фахівців (опитування)
Дуже рідко відзначається підвищення ставки і збільшення доходів. Зокрема, це пов’язано зі зменшенням кількості працюючих компаній і конкуренції.
Досить часто відзначаються затримки у виплатах, а деяким респондентам відмовили в запланованому раніше підвищенні. Компанії також урізують соціальний пакет.

Довідка Finance.ua:

Медіанна зарплата СEO в різних сферах IT:
  • консалтинг – $5000;
  • digital – $6000,
  • e-commerce – $7000;
  • фінтех і банкінг – $8500.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас