Оформити допомогу з безробіття можна на порталі "Дія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оформити допомогу з безробіття можна на порталі "Дія"

Особисті фінанси
2502
На онлайн-порталі державних послуг “Дія” з’явилась нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги із безробіття.
Відповідне рішення ухвалено урядом 24 квітня, повідомляє пресслужба уряду.
Мета додаткової онлайн-послуги – спростити процедуру звернення безробітних до центрів зайнятості для реєстрації і призначення допомоги із безробіття.
Щоб отримати послугу, необхідно:
  • авторизуватись у кабінеті користувача на порталі “Дія” за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;
  • заповнити онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);
  • отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття /або сповіщення про необхідність доопрацювання /або аргументована відмова.
“На період карантину статус та призначення допомоги із безробіття присвоюється першого ж дня після подання такої заяви. Після завершення карантину буде змінено час розгляду заяви, а також з’явиться функціонал для прямої комунікації менеджера Служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи”, – йдеться у повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 24 квітня 2020 року, кількість безробітних, зареєстрованих в державній службі зайнятості, становить 426,4 тис. осіб, що на 113 тисяч, або на 36% більше, ніж на цю ж дату минулого року.
  • У Державному центрі зайнятості розповіли, яким способом можна подати документи для отримання допомоги в період карантину.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас