Економіка єврозони може впасти на 15% через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка єврозони може впасти на 15% через коронавірус

Казна та Політика
222
Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард попередила лідерів Євросоюзу, що економіка єврозони може скоротитися на 15% в результаті пандемії коронавірусу, зазначивши, що вжиті владою заходи є недостатніми і запізнілими, пише агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
Лагард виступила на саміті голів держав і урядів Європейського Союзу, який у четвер проходить у форматі відеоконференції. Під час зустрічі лідери країн ЄС обговорюють проблеми подолання соціальних та економічних наслідків кризи COVID-19.
За словами одного зі співрозмовників Bloomberg, який говорив на умовах анонімності, 15%-ий спад ВВП, про який повідомила Лагард, є найгіршим сценарієм для економіки регіону. При цьому голова ЄЦБ сказала, що в своїх оцінках виходить з того, що обсяг виробництва скоротиться на 9% в цьому році.
Раніше за дорученням голів 27 країн Союзу голова Євроради Шарль Мішель і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розробили і представили дорожню карту виходу з кризи пандемії коронавірусу і дорожню карту відновлення.
На попередній віртуальній зустрічі очільники держав і урядів доручили міністрам фінансів Єврогрупи представити пропозиції щодо подолання соціально-економічних наслідків кризи COVID-19. Єврогрупа погодила 9 квітня пакет на суму 540 млрд євро з трьома страхувальними програмами: для держав, приватних підприємств і для захисту зайнятості.
Голова Євроради Шарль Мішель раніше підкреслив необхідність того, щоб ці ініціативи запрацювали до 1 червня.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка звернулася до колег після Лагард, пообіцяла підтримати великий пакет стимулювальних заходів для допомоги країнам Євросоюзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас