НБУ повідомив, який транш очікує від МВФ у другому кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ повідомив, який транш очікує від МВФ у другому кварталі

Казна та Політика
657
Національний банк прогнозує, що Україна може отримати транш від МВФ у другому кварталі 2020 року в розмірі 2 млрд дол. США.
Про це на брифінгу сказав голова Національного банку Яків Смолій.
“Україна впритул наблизилася до схвалення Радою директорів МВФ нової програми співпраці. Наш оновлений прогноз передбачає отримання першого траншу фінансування на суму близько 2 млрд дол. США вже в другому кварталі”, – сказав Смолій.
За його словами, це дозволить покрити збільшений до 7,5% ВВП дефіцит державного бюджету і допоможе впевнено пройти період пікового боргового навантаження. А також фінансування від МВФ та інших офіційних міжнародних партнерів дозволить підтримувати міжнародні резерви України на рівні 27-29 млрд дол. США протягом цього і наступних років.
Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що після того, як буде ухвалено пакет необхідних законів, Україна сподівається отримати від МВФ до кінця року додатково близько 5 мільярдів доларів в рамках нової кредитної програми. Україні для того, щоб отримати транш, залишилося ухвалити “банківський закон” про неповернення банків їх колишнім власникам.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас